HTML

Páncélszekrények és széfek

Minden, amit a biztonságos értéktároláshoz szükséges. Páncélszekrények, biztonsági értéktárolók és széfek.

Friss topikok

  • Trezor Liktor Zrt: Kedves látogató! Ha valakinek bármilyen kérdése van páncélszekrényekkel, széfekkel vagy fegyversz... (2015.01.06. 15:46) Amikor nem látszik, hogy vasból van

Archívum

A zárakról

Páncélos 2010.06.11. 19:19

Ugye mindenkinek megvan az a jelenet (tetszőleges bankrablós-kasszafúrós filmből), ahol a "mackós" finom, hosszú ujjakkal és nagy beleérzéssel, nagyon lassan tekeri a számzár tárcsáját, miközben fonendoszkóppal hallgatja, amikor végre kattan.

(opcionálisan krétával jegyzetel, még opcionálisabban víz alatt:-)

Nyilván dramaturgiai szempontok vezérlik a rendezőt, amikor a hős a széftörésnél eleve a zárral kezdi (amelyik persze kivétel nélkül tekerős mechanikus), ahelyett, hogy szép békésen szétvágnák az oldalát, ott ugyanis többnyire a lemez is vékonyabb. Jó esetben:-).

Pedig van ennél jóval gyakrabban használt zártípus, nem is egy...

Meglepő módon a kulcsos zárról, másfelől (XXI. sz., ugye) az elektromos- nyomógombos van szó. Persze, utóbbi drágább, cserébe vagy tízszer bonyolultabb (mármint kasszafúró szemszögből). Kezelni meg egyszerűbb - valamit valamiért.

Tapasztalat mondatja, hogy az ügyfelek utálják a "balra x, jobbra y, megint balra z, majd középre" tekeréses módszert (az alkalmazottaikról ne is beszéljünk). Partnerünk, a BOVAS állandó jellegű munkáinak nagy része az ilyen módon "végleg" bezárt széfek kinyitásából áll.

Szóval típus szerint a zárak háromfélék:

- kulcsos

- mechanikus számzár (tárcsás)

- elektromos számzár (nyomógombos)

Legközelebb az irattárolók jönnek...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pancelszekreny.blog.hu/api/trackback/id/tr382074858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása