HTML

Páncélszekrények és széfek

Minden, amit a biztonságos értéktároláshoz szükséges. Páncélszekrények, biztonsági értéktárolók és széfek.

Friss topikok

  • Trezor Liktor Zrt: Kedves látogató! Ha valakinek bármilyen kérdése van páncélszekrényekkel, széfekkel vagy fegyversz... (2015.01.06. 15:46) Amikor nem látszik, hogy vasból van

Archívum

Széfrestaurálás

Páncélos 2010.06.09. 11:43

A páncélszekrények öregszenek, ez kétségbevonhatatlan tény. Egy idő után javításra szorulnak, aztán később restaurálásra is. Ehhez -mint minden kényes és nagy precizitást igénylő művelethez- hozzáértő szakemberekre van szükség.

Igen ám, de ahogy egy Wertheim vagy Arnheim, úgy jó szakértő sem terem minden bokorban...

A széfek restaurálása ugyanis nemcsak művészi, de igen komoly lakatosmunka is. Kétfelé választva: először a szekrénytestet, zárat, stb. kell működőképessé tenni, másodszor pedig a fizikailag kész széf küllemét kell helyreállítani.

Több okból is szükségessé válhat a művelet. Legegyszerűbb, ha valaki addig használja a szekrényét, amíg az kellően ütött-kopott lesz ahhoz, hogy megérdemelje a felújítást. Ez jogfolytonosan szerfelett valószínűtlen, mivel akár 160-170 éves darabokról is lehet szó. Valószínűbb, hogy egyszer csak előlerül (hagyatékból, ócskástól, akárhonnan) egy hatalmas, csupa rozsda fémkocka, és kiderül, hogy "Jéé, ide olyan van írva, hogy Wertheim, lehet, hogy ez értékes??"

Aztán persze jön a vakarózás. Meg a guglizás. Aztán a csodálkozás, sőt, döbbenet, amikor emberünk meglátja a szép szekrény kikiáltási árát. "Nekem is kell ilyen!!!"

Ki csinál ebből olyan szépet, amit majd drágán eladunk (jó esetben elhelyezünk a tárgyalóban)?

A széfrestaurátor, bizony az...

Legközelebb a zárakról...

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pancelszekreny.blog.hu/api/trackback/id/tr872068548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása