HTML

Páncélszekrények és széfek

Minden, amit a biztonságos értéktároláshoz szükséges. Páncélszekrények, biztonsági értéktárolók és széfek.

Friss topikok

  • Trezor Liktor Zrt: Kedves látogató! Ha valakinek bármilyen kérdése van páncélszekrényekkel, széfekkel vagy fegyversz... (2015.01.06. 15:46) Amikor nem látszik, hogy vasból van

Archívum

Mi is az a páncélszekrény?

Páncélos 2010.06.08. 14:39

Valószínűleg mindenki sejti, hogy a megfejtés bonyolultabb a farkaskutya kontra lódarázs anomáliánál ("apám farkas, anyám kutya", így kezd a vicc, a vége persze csúnya káromkodás).

Kiindulásnak fogadjuk el: páncélszekrény minden olyan fémszekrény, amelyik kellő mechanikai védettségű, ergo páncél(ozott, de erről meg mindenkinek a Négy páncélos jut eszébe).

Ennél persze lehelletnyit összetettebb a dolog, de nem sokkal...

Talán egyszerűbb, ha felsoroljuk azokat a kritériumokat, amelyek segítségével együttesen meghatározható, mitől lesz egy postaládából lemezszekrényből páncélszekrény:

- falvastagság (szendvics-szerkezet azaz "páncél"), ill. beton- vagy egyéb töltet);

- önsúly (jellemzően 1 tonna felett);

- rögzítés (kellő lefeszítő erőnek ellenáll);

- jelzőrendszer (bekötés esetén dupla kockázatvállalással);

- zárszerkezet (biztonsági: kulcsos vagy numerikus).

A felsoroltak zömmel egyidejűleg teljesülnek, melyek hivatalosan a MABISZ-tanúsítványban kerülnek leírásra. Ennek alapján lehet a biztosítóhoz ballagni, és a megadott összeghatárra biztosíttatni a széfben tárolt értékeket.

Következő részben széfrestaurálásról esik majd szó...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pancelszekreny.blog.hu/api/trackback/id/tr922065736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása